Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο syn-dimiourgia.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Φυσική Διατροφή

Ένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα του σύγχρονου πολιτισμού είναι ο υποσιτισμός. Είτε θεωρούμε ότι υπάρχει υποσιτισμός εξαιτίας της φτώχειας και της έλλειψης τροφίμων, όπως συναντά κανείς στις χώρες του τρίτου κόσμου, είτε αντιμετωπίζουμε προβλήματα διατροφικής κακοποίησης κοινά στον υπόλοιπο κόσμο, διαπιστώνουμε ότι πολλοί από εμάς υποφέρουμε εξαιτίας του τρόπου που τρέφουμε τους εαυτούς μας. Κυριολεκτικά πεθαίνουμε από υποσιτισμό.fisiki diatrofi3

Ευτυχώς, υπάρχει ελπίδα. Η σύγχρονη κοινωνία μας ξεκίνησε να επιδεικνύειι ένα νέο και ζωτικό ενδιαφέρον για τη διατροφή. Αυτή η περιέργεια δεν στοχεύει στο παραδοσιακό διαιτολογικό και επιστημονικό πεδίο. Αντιθέτως, περιλαμβάνει μια αναδυόμενη σφαίρα διατροφής που περιλαμβάνει όχι μόνο τα χαρακτηριστικά των τροφίμων αλλά και την ποιότητα της πηγής των τροφίμων. Αυτή η νέα σφαίρα ονομάζεται "φυσική διατροφή".

Οι αγορές κατακλύζονται με υποτιθέμενα ωφέλιμα τεχνητά τρόφιμα. Αλλά, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στα βασικά και να αναζητήσουμε τη φύση.

Αργά, αλλά σταθερά τα πράγματα αλλάζουν. Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι ο μόνος υπεύθυνος για τον καθένα από εμάς είναι ο εαυτός μας και ότι κανείς δεν ξέρει περισσότερα για το τι είναι καλό για τον εαυτό μας από εμάς τους ίδιους. Σε αυτή την κίνηση προς την προσωπική ελευθερία και σοφία, ο σημερινός ενημερωμένος καταναλωτής αναγνωρίζει ότι είναι αυτό που τρώει. Συνειδητοποιεί επίσης ότι το φαγητό δεν τρέφει μόνο το φυσικό σώμα. Το μυαλό και η συνείδηση ​​δεν χωρίζονται από τον φυσικό εαυτό.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι δεν υπάρχει δίαιτα που να είναι σωστή για όλους και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Ούτε υπάρχουν θρεπτικά συστατικά που θα θεραπεύσουν όλες τις ασθένειες. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ο καθένας πρέπει να αποφασίσει για το τι είναι σωστό για την καλύτερη υγεία του.

Οι ιδιότητες των φυσικών θρεπτικών τροφών συνοψίζονται καλύτερα σε αυτές τις τέσσερις λέξεις: φυσική, ζωντανή, καλής ποιότητας.

Φυσική, όπως μη επεξεργασμένη, μη τυποποιημένα τρόφιμα, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια.

Ζωντανή, που σημαίνει ότι εξακολουθεί να περιέχει ζωντανά ένζυμα, όπως φρούτα, λαχανικά και φύτρες.

Καλής ποιότητας, που σημαίνει ότι καλλιεργείται σε έδαφος πλούσιο σε βασικά θρεπτικά συστατικά όπως βιολογικά τρόφιμα (χωρίς φυτοφάρμακα και χωρίς συνθετικά λιπάσματα).

Αυτές οι τέσσερις απλές λέξεις - φυσική - ζωντανή - καλής ποιότητας, μπορούν να χρησιμεύσουν ως οδηγός σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία τους. Η συνειδητοποίηση και η κατανόηση της απλότητας των φυσικών αναγκών μας θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ατομική και συλλογική καλή υγεία.

Πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε την καλή διατροφή όχι ως μέσο για να σταματήσουμε τις ασθένειές μας, αλλά ως εργαλείο για να δημιουργήσουμε τη δική μας ανοσία στις ασθένειες και τη συνολική καλή υγεία.


«Ο γιατρός του μέλλοντος δεν θα δίνει φάρμακα αλλά θα διεγείρει το ενδιαφέρον του ασθενούς για το ίδιο του το σώμα, τη σωστή διατροφή και ως προς τα αίτια και την πρόληψη των παθήσεων.»

Thomas Alva Edison (1847-1931), The Newark Advocate (2 /1/1903), σελ.1

Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας
© 2024 Syn-Dimiourgia. All Rights Reserved. Powered by inkman